Hieronder staat een overzicht van de golfclubs waar ik mee speel en het team dat ik om mij heen heb verzameld. Naast mijn caddie Janni Basson (zie foto) heb ik vier coaches die mij helpen met de verschillende onderdelen van het golfspel.

Tom o’Mahoney is de coach voor mijn techniek. Daarnaast heb ik een coach voor het mentale vlak, Alan Fine. Tenslotte heb ik ook een coach, Paul Hurrion, die zich alleen maar bezig houdt met mijn putten.


Golfclubs

IJzers:


Driver:

3-Wood:

Wedges:


Putter:
Taylor Made rac MB irons (2 t/m pw)
Shaft : dynamic gold Super Light
(½" verlengd, swing weight D5)
Taylor Made R7 series 7.5 º
shaft: Fukikura RE AX 65 TP stiff, swing weight: D2
Taylor Made tour rescue (Japans model)
shaft: Grafalloy pro launch S, swing weight: D2
Cleveland reg 588 (gunmetal finish) sw 54º, lw 57½º
shaft: dynamic gold S300 Super Light (½" verlengd)
swing weight: D5 - D7
Ping Darby Redwood of Odyssey 2-ball white hot


Tom O'Mahoney
Geboren op 11 november 1945 te Clonmil, Ierland. Tom heeft 3 jaar op de Europese tour gespeeld en is zich daarna gaan bezighouden met lesgeven. Op golfclub Walton Heath heeft de heer Henry Busson (een gerenomeerd clubmaker van vroeger en een ex Ryder Cup speler) Tom de fijne kneepjes van het lesgeven bijgebracht. Geeft al meer dan 30 jaar les op Noordwijk en is al meer dan 15 jaar hoofd-swing coach bij de Nederlandse Golffederatie.

Sinds 1989 (toen ik in jong-oranje kwam) heb ik les van Tom en we zien elkaar nu zeer regelmatig om de swing te checken. In de winter werken we intensiever met elkaar omdat er dan meer ruimte is voor eventuele kleine veranderingen.

De visie van Tom is werkelijk uniek te noemen. Door de jaren heen heb ik erg veel geleerd over de swing en de set-up daarvan. De kracht van Tom is dat hij op verschillende manieren dingen duidelijk kan maken zodat je uiteindelijk je eigen idee hebt om een verandering in de swing te bewerkstelligen.

Een prachtig voorbeeld was bij de nederlandse kampioenschappen in 1996 op de Hoge Kleij. Een dag voor het toernooi begon ik mijn ballen ineens te hooken (links). Meteen naar Tom toegereden om te checken wat er aan de hand was. Ik heb in totaal 5 ballen geslagen en Tom wenste mij veel succes en vertrok. Vier dagen later werd ik Nederlands kampioen met een score van –11, nog steeds de laagste toernooi score in Nederland bij de amateurs.


Alan Fine
Finy zoals de meeste mensen hem noemen is geboren in Wales, maar woont de laatste tien jaar in Salt Lake City, Amerika.

In het begin van zijn carriere hield hij zich eigenlijk alleen met tennis bezig en was hij in dienst bij de Britse tennisbond, inclusief het Davis Cup team. Na een tijdje kwam hij in aanraking met het golf spelletje en had groot succes met de Ierse David Feherty in de jaren negentig.

Toen Alan naar Amerika verhuiste stopte hij met zijn werk op de Europese tour om zich te concentreren op zijn nieuwe business in Amerika. Maar omdat de Europese spelers eigenlijk niet zonder hem konden, vroegen ze of hij terug wilde komen. Finy vliegt nu regelmatig van Amerika naar Europa om ons gedurende ongeveer vijf toernooien te begeleiden.

Buiten de toernooien om spreek ik hem wekelijks via de telefoon. Alan heeft me geholpen om mijn aandacht en concentratie te verscherpen, waardoor ik een evenwichtiger persoon ben, zowel op de golfbaan als daarbuiten.


Paul Hurrion
Na jaren gewerkt te hebben met puttinggoeroe Harold Swash, ben ik via Padraig Harrington in contact gekomen met Dr. Paul Hurrion. Paul's biomechanische benadering van 'the game within a game' is vrij uniek. Door gebruik te maken van camera's, een computer, analyse-software en Paul's kennis, kun je dingen waarnemen in je puttingstroke, die het blote oog niet kan zien. Paul Hurrion gaat technisch gezien weer wat stapjes verder met de goede basistechniek die ik bij Harold Swash heb opgebouwd.

Het Quintic Putting Laboratory van Dr. Paul Hurrion in Birmingham is constant in ontwikkeling en veel Europese Tourspelers maken reeds gebruik van zijn unieke werkwijze, zoals o.a. Padraig Harrington, Paul McGinley, Lee Westwood en Rory McIlroy.