Ondanks alles, redelijk tevreden. (24-10-2010)

Het was me een weekendje wel. Ik stond er na twee dagen goed voor, en sloeg de bal erg goed op de driving range op zaterdag ochtend. Op de 4e hole ging het echter mis; bij mijn derde slag (par 5) uit de rough brak mijn ijzer 9 in twee stukken. Nu zul je zeggen, so what... Een prof moet toch zonder ijzer 9 ook uit de voeten kunnen. Nu is dat zeker zo, maar op dat moment werd het me even teveel en 'zakte' ik mentaal in. Het begin van het seizoen had ik 'groove problemen', toen een gebogen putter en nu dit. Ik sloeg ze namelijk zo goed die ochtend op de range dat ik echt zin had in het weekend. Nu maakte ik me zorgen of de ijzer 9 wel gemaakt kon worden voor volgende week. Ik speel namelijk met shafts die zeer moeilijk te verkrijgen zijn. De trucks waren al vertrokken en ik ging niet meer naar huis. Morgen (zondag) dus weer zonder ijzer 9 de baan in, juist een baan waar je alleen maar ijzers 9 nodig hebt. Kortom allemaal afleiding, die ik op dat moment even niet kon gebruiken. En ja, dat hoort ook bij het profleven, ik weet het, maar zaterdag kon ik het gewoon even niet handelen, met een 74 tot gevolg, overigens een goede 74.

Vandaag maak ik (wederom zonder ijzer 9) een 68 voor een respectabele 30e plaats. Ik probeerde met mijn caddie zo te spelen om maar geen ijzer 9 over te houden. Dat lukte niet altijd maar toch wist ik met -3 binnen te komen.

Morgen rij ik door naar Marbella en dinsdag ochtend meteen naar de truck van Taylor Made om te kijken of we de ijzer 9 kunnen fixen. En dan hopelijk gewoon weer een normale week op de tour.

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]