Het Rijk van Nijmegen opent 45 volwaardige holes (11-6-2010)

Woensdag 9 juni 2010 opende Tourprofessional Robert-Jan Derksen op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen 45 holes en het vernieuwde clubhuis. Het Rijk van Nijmegen is hiermee de eerste golfbaan van Nederland met 45 volwaardige wedstrijdholes. Wat deze golfbaan uniek maakt zijn de mooie vergezichten en de uitdagende greens.  

Om 16.00 uur was het de eer aan Robert-Jan Derksen om de openingshandeling te verrichten. Onder het toeziende oog van genodigden en leden van de Vereniging van Het Rijk van Nijmegen sloeg Robert-Jan zijn bal dicht bij de hole. Dit werd gevolgd door een spectaculair vuurwerk achter de green. Robert-Jan gaf aan dat hij zich verbonden voelt met Het Rijk Golfbanen. Op zijn 14e jaar begon hij met golf op Het Rijk van Nijmegen en nu speelt hij mee met de beste 60 golfers op de Europese Tour.  

Voor de openingshandeling overhandigde algemeen directeur Hans Blaauw een mooie cheque aan het Fonds GehandicaptenSport. Het Rijk Golfbanen draagt dit fonds een warm hart toe. Tijdens het ochtendprogramma was er een golfwedstrijd voor genodigden waarbij het aantal stablefordpunten werd omgezet in euro’s. Dit leverde het mooie bedrag van € 2500,- op.

Tevens vond er op deze dag een boeiende forumdiscussie plaats met het thema: een droom, een visie en doorzettingsvermogen. Gespreksleider Elsemieke Havenga gaf de deelnemers van de forumdiscussie de gelegenheid hun droom toe te lichten. Ronald Pfeiffer van de NGF ging in op de ambitie van de NGF en de groei van de golfsport. Theo Fledderus van NOC*NSF gaf een toelichting op het Olympisch Plan 2028. Tourprofessional Robert-Jan Derksen ging in op zijn droom: deelnemen aan de Ryder Cup en het winnen van The Masters. Hans Blaauw van Het Rijk Golfbanen sloot af met de droomvisie van Het Rijk Golfbanen en een blik op de toekomst. Daarna ontstond een boeiend vraaggesprek over de
(on)mogelijkheden om de dromen ook echt te bereiken.

De geschiedenis van Het Rijk Golfbanen gaat terug naar 1984 toen de eerste gronden werden aangekocht voor de ontwikkeling van golfbaan Het Rijk van Nijmegen. In de afgelopen jaren zijn Het Rijk van Nunspeet (2003), Het Rijk van Margraten (2005) en Het Rijk van Sybrook (2007) toegevoegd aan Het Rijk Golfbanen. Alle banen worden geëxploiteerd volgens de basisfilosofie van het eerste uur: kwaliteit, vriendelijke service, toegankelijkheid en samenwerking. Belangrijk hierbij is dat alle leden, bedrijven en gast-spelers zich welkom voelen op de banen van Het Rijk. En daar zetten alle medewerkers van Het Rijk Golfbanen zich voor 100% voor in. Elke dag weer.  

Wilt u meer informatie over Het Rijk Golfbanen? Kijk dan op www.golfenophetrijk.nl 

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]