Met golfjuniors naar Harold Swash (8-5-2006)
Gisteren zijn we met de Golfjuniors naar Harold Swash geweest. Swash heeft zijn eigen putting centre in Southport waar hij al zijn clinics verzorgd. Ik werk al heel wat jaren met Harold en geloof dan ook heilig in zijn basis principes. En zoals iedereen weet kun je met een goede basis jezelf verder ontwikkelen. Een bezoek aan Harold kon voor de Golfjuniors dus ook niet uitblijven.

's Ochtend vlogen we naar Liverpool waar we werden opgehaald door een assistent van Harold die ons naar het Putting Centre bracht. Eenmaal aangekomen in Southport werd er kennisgemaakt met Harold. Een engineer die een liefde heeft voor 'the game within a game' zoals hij het putten zelf noemt. Dat hij de goeroe is op het gebied van putten werd al snel duidelijk door vele foto's van bekende sterren die aan de muur hingen. Ook vertelde hij dat hij twee keer in zijn leven 18 putts heeft gemaakt in een rondje van 18 holes

We begonnen de dag met het opnemen van onze putting-strokes en de rol van de bal. Daarna werd er gedurende 5 uur lang de basis principes van het putten uitgelegd. De grip, setup, balpositie etc, niks werd aan het toeval overgelaten. Ook werd uitgebreid ingegaan op het lezen van de greens. Harold's assistent Phil maakte aan het einde van de dag wederom twee video's zodat we duidelijk de vooruitgang konden zien.

Na een lange, zeer leerzame dag landden we om 21.00 uur weer op Schiphol. En nu hard oefenen, want zoals Swash zegt, je moet eerst twee stappen achteruit doen, om er uiteindelijk vijf vooruit te doen.

Harold, Maaike, Willem, Femke, Phil en ik

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]