Volvo China Open (13-4-2006)

Afgelopen zondag ben ik weer in het vliegtuig gestapt voor een reeks toernooien. Twee in China en daarna een in Spanje op de baan van San Roque; helaas de new course die ik dus nog nooit gespeeld heb.

Na afgelopen week veel geoefend te hebben en ook nog een aantal keer met Tom gewerkt te hebben ben ik met veel vertrouwen naar Beijing afgereisd. Ook hier weer mijzelf goed voorbereid. Helaas is de baan is in een zeer slechte conditie door een fout van de greenkeepers een week geleden. Die hebben de greens water gegeven en de daaropvolgende nacht is het gaan vriezen. Resultaat : alle greens op de eerste negen kapot, en dan bedoel ik echt kapot. Men heeft er (groen) zand opgegooid om het nog enigzins aantoonbaar te maken, maar het is een grote loterij. Deze 'acties' zijn niet goed voor de European Tour, want het enige wat ze volgens mij hadden moeten doen is dit toernooi niet door laten gaan. De volgende keer zullen minder mensen afreizen naar dit soort toernooien, en dat is niet goed voor de tour. Maar goed, wat kun je doen, je bent hier en je hebt een hoop kosten gemaakt. Proberen zo goed mogelijk te spelen dan maar...

En dat lukte vandaag vrij aardig. Ik sloeg de bal redelijk en kwam ook nog redelijk uit de voeten op de greens. Ik maakte 4 birdies en twee bogeys voor een 70(-2), goed voor een gedeelde 18e plaats. Jammer was mijn bogey op de laatste, na een perfecte drive en een ijzer 5 die net de bunker inrolde. Goed bunkershot, maar ik miste de put net. Al met al een ronde waarover ik tevreden was.   

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]