Twee strafslagen teveel (21-1-2006)

Met het vertrouwen van donderdag (ik ging immers met een redelijk gevoel van de baan af, ondanks mijn score) had ik zin in de ronde van vrijdag. Ik wist dat ik goed moest spelen om de cut te halen, maar ik had wel het idee dat ik dat de tweede ronde van het jaar al wel zou kunnen.

Mijn start was super, 3 birdies in de eerste vier holes. Op mijn vijfde hole (14e) sloeg ik mijn tweede slag in de greenside bunker, ik kwam er de eerste keer niet uit, en ik weet niet waarom, maar ik maakte toen een practise swing in de bunker van hoe het wel zou moeten. Alleen dat mag natuurlijk niet, omdat mijn bal nog steeds in de bunker lag. Ik maakte een 5, maar met de twee strafslagen een 7.

Kon ik weer opnieuw beginnen met birdies maken. Speelde goed en kreeg mijn kansen, waardoor ik uiteindelijk op -3 uit kwam voor de dag (totaal 8 birdies).

Ik had het idee dat dat wel eens genoeg zou kunnen zijn, maar toen ik binnenkwam bleek de cut op level te liggen. Helaas.... Natuurlijk vooral balen van die stomme twee strafslagen. Maar ja, het is gebeurd en ik kan ook niet verklaren waarom.

Toch heb ik een goed gevoel overgehouden van het toernooi in Abu Dhabi; ten eerste ben ik erg tevreden over de nieuwe bal en driver die hebben bijgedragen aan meer lengte, en ten tweede geven de 8 birdies in de tweede ronde aan dat ik al scherper ben dan ik had verwacht.

Morgen train ik nog hier in Abu Dhabi en dan vertrek ik maandag naar Doha voor de Qatar Masters. 

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]