Golfjuniors (26-10-2005)

Vanuit een winderig Valderrama heb ik vandaag landelijk bekend gemaakt dat ik een jeugdteam, genaamd Golfjuniors, heb opgezet. Ik ga mijn ervaring en kennis delen met jonge aanstormende talenten.

 

Persbericht

 

Derksen zet ‘Golfjuniors’ op

 

NIJMEGEN, 26 OKTOBER 2005 - Golfer Robert-Jan Derksen is al acht jaar actief als playing pro op de Europese tour en met name de laatste drie jaar is hij bijzonder succesvol. Dit jaar boekte Derksen in het Madeira Open zijn tweede zege. Op de Europese jaarranglijst staat hij 54ste.

In de loop der jaren heeft Derksen - zowel op de golfbaan als daarbuiten - enorm veel ervaring opgedaan, onder andere door met de grootste golfers ter wereld te spelen.

 

De tijd is nu rijp om deze kennis te delen met jonge aanstormende talenten.

Eerder dit jaar verbond Derksen zijn naam al aan de Nederlandse Golf Federatie door Ambassadeur te worden van het jeugd- en topgolfbeleid.

 

Nu heeft hij Golfjuniors opgezet; een team van twee 15-jarige amateurs, die het komende jaar door hem begeleid zullen worden op hun weg naar de top.

Robert-Jan Derksen vindt het belangrijk dat ‘zijn’ spelers lid zijn van de NGF-Selectie waarin ze een uitgebalanceerd programma doorlopen. In dit kader zijn Derksens activiteiten louter aanvullend.

 

De gelukkigen zijn Willem Vork, lid (en clubkampioen) van de Noordwijkse Golfclub en Maaike Naafs, lid van Golfclub De Hoge Kleij in het Utrechtse Leusden.

 

Na een uitgebreide voorselectie heeft Robert-Jan uiteindelijk deze twee toptalenten uitgekozen, die hij een aantal dagen per jaar intensief wil begeleiden als voorbereiding op een mogelijk carričre op de tour.

 

Derksen zal optreden als hun mentor. Hij zal tijdens enkele trainingsstages intensief met Willem Vork en Maaike Naafs werken aan hun spel en coursemanagement.

Ook wil hij het tweetal de hectiek van het leven op en rond de tour laten ‘proeven’.

 

Doordat Robert-Jan als Ambassadeur van de NGF nauw betrokken is bij de ontwikkeling van het jeugdgolf, zal jaarlijks worden geëvalueerd of nieuwe jeugdtalenten toegelaten kunnen worden tot Golfjuniors.

 

Waarom Derksen dit doet? Zoals hij zelf zegt: ‘ Ik vind het gewoon hartstikke leuk, mijn hart ligt bij het jeugdgolf!’

 

Voor meer informatie: robertjan@golfjuniors.nl

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]