5e plaats in Stockholm en tourkaart 2002 (17-9-2001)
Het was een van de moeilijkere toernooien, doordat het de gehele week veel had geregend en er daardoor flinke delays ontstonden. Ik heb geen enkele dag normaal 18 holes kunnen spelen. Het is daardoor moeilijk om je in ritme te komen. Veel wachten in het hotel en niet precies weten wanneer je de baan weer om kunt. En dan de hele toestand in de VS. De meeste spelers waaronder ikzelf ook had het toernooi liever zien gecancelled worden, maar de tour besliste anders. Het enige wat je dan kan doen is je er bij neer leggen en zo goed mogelijk je best doen. En dat lukte.

Ik speelde een bijna foutloos toernooi waarbij ik de eerste twee dagen zeer goed heb geput, mede daardoor kwam ik op –13. De derde en vierde ronde was het putten iets minder waardoor ik drie plaatsen moesten inboeten. Over de laatste ronde was ik echter zeer tevreden, bogey vrij en drie birdies. Voor mij het gevoel dat ik goed met de druk om kan gaan, vooral de laatste put voor par op 18 van ruim een meter. Er zat een kleine break in en ik wist dat deze put erg belangrijk was (om top 5 te blijven). Ik hield me vast aan de routine, en…. recht in het hart. Presteren onder druk is het mooiste wat er is. Daar train je voor. Een gedeeld 5e plaats met scores van 64,69,70,70 (-19, par 73) was het resultaat.

Mede door dit resultaat kan het niet anders of ik speel volgend jaar weer op de Europese tour. Deze week heb ik een week vrij (geen toernooien) en speel ik woensdag een pro-am op het Rijk van Nijmegen met mijn sponsor Rabobank Groesbeek. Zondag vertrek ik naar Kuala Lumpur voor de kwalificatie van de World Cup samen met Maarten Lafeber.

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]