Trainings-stage in Florida (14-1-2005)

Vandaag ben ik weer terug gekomen van mijn trainings stage in Florida. Na een week hard oefenen met Tom in Noordwijk vond ik het tijd (mede doordat het weer in nederland niet ideaal was) om een en ander in praktijk te brengen. In Noordwijk heb ik voornamelijk aandacht besteed aan het perfectioneren van mijn take-away, de top van backswing en het meer uit de weg draaien van mijn heupen op moment van impact.

In Florida kon ik zien wat het resultaat was, omdat je daar met goede ballen op de range slaat en dus beter de balvluchten kan vergelijken. Ook heb ik een aantal dagen met mijn mental coach Alan Fine gewerkt. We hebben weer een aantal punten opgehelderd, alsmede een voorlopig schema opgesteld.

De laatste dagen van mijn trainings-stage ben ik naar Fort Myers gegaan om nog samen met Alistar en Arnoud (twee vrienden van mij) te trainen. Dit deden we voornamelijk op de baan van Twineagles, een geweldige lokatie.

Nu ik weer terug ben in Nederland kijk ik tevreden terug op mijn trainings stage. De swing "veranderingen" zijn al zichtbaar, en ik weet ook een beetje welke kant ik op wil met betrekking tot nieuwe shafts. De huidige shafts waar mee ik nu speel worden al enkele jaren niet meer gemaakt en ik zal toch een keer moeten overstappen naar een shaft van deze tijd.

Morgen ga ik naar Londen om daar samen met Scott aan de nodige punten te werken. Voornamelijk zullen we aan de slagen van honderd meter gaan werken. 

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]