PERSBERICHT (22-6-2004)

PERSBERICHT

 

Robert-Jan Derksen speelt mee in KLM Open

 

Amsterdam - De toernooidirectie van het KLM Open wist zich vandaag te verzekeren van de deelname van Robert-Jan Derksen. De Nijmegenaar is bezig met een zeer goed seizoen. Met vijf top-16 noteringen is hij de hoogst geklasseerde Nederlander op de Europese ranglijst van 2004. 

 

Robert-Jan Derksen werd vorig jaar verrassend winnaar van het zeer sterk bezette Dubai Desert Classic. Hij vocht daarin een duel uit met niemand minder dan Ernie Els. Zijn seizoen sloot hij vorig jaar af op de veertigste plaats van de Europese ranglijst. Het succes van 2003 heeft Derksen dit jaar weten door te trekken. Met een totaal aan prijzengeld van €162.000 is hij op dit moment de best geklasseerde Nederlander op de Europese ranglijst.

 

De toezegging van Derksen betekent dat het KLM Open van 5 t/m 8 augustus verzekerd is van deelname door de twee beste Nederlandse golfers; Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen. “Wij zijn heel blij dat Robert-Jan zijn deelname heeft bevestigd,” aldus medetoernooidirecteur Daan Slooter, “Hij is bezig aan een zeer goed seizoen en kan op de Hilversumsche Golf Club voor eigen publiek die vorm tonen. Voor de golfliefhebber dus een uitgelezen kans om Robert-Jan aan het werk te zien.”

 

Ook Derksen is blij om bij het KLM Open aan de start te kunnen verschijnen. “Spelen in eigen land is een extra stimulans voor mij. De steun van het publiek kan je soms tot grote hoogte brengen. Bovendien is het een prachtige manier om de golfsport in Nederland te ondersteunen.”

 

Derksen koestert goede herinneringen aan de Hilversumsche Golf Club. In zijn eerste jaar als professional verdiende hij de grootste cheque van 1998 in het toenmalige Dutch Open. De gedeelde 30ste plaats was een voorteken van een zeer succesvolle carričre. 

 

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt van 5 t/m 8 augustus gespeeld op de Hilversumsche Golf Club.

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]