Persbericht : (5-2-2004)
Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen voelen zich niet schuldbewust ten opzichte van de organisator van de Heineken Classic in Melbourne. Deze week uitte Tony Roosenburg, de Nederlandse promotor in Australie, zijn teleurstelling over de niet-verschijning van de Nederlandse profs in zijn toernooi, dat deze week voor de achtste keer plaats heeft. Altijd behoorden Nederlandse spelers tot de deelnemers, mede doordat Roosenburg hen een wildcard verstrekte, indien nodig. "Nu zij wat hebben gewonnen, ben ik niet meer nodig", richtte Roosenburg kritische pijlen op vooral Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber, beiden winnaar in 2003 op de Europese Tour. Rolf Muntz had hem wel geschreven dit jaar niet naar Melbourne te kunnen komen.

Maarten Lafeber hoorde de kritische noten aan, maar was het oneens met Roosenburg. "Maarten heeft enkele keren in de Heineken Classic gespeeld, omdat hij binnenkwam op zijn ranking. Toen dit een keer niet lukte en hij een wildcard vroeg, heeft hij hem niet gekregen", liet Lafeber middels zijn manager Michiel Floris weten. Lafeber sloeg dit jaar de voor de Europese ranglijst meetellende wedstrijden in Australie over, omdat hij er in het verleden zelden goed speelde en de verre reis veel energie vergde.

Robert-Jan Derksen zei woensdag het jammer te vinden dat dit zo'n affaire is geworden. "Misschien had er iets van beide kanten moeten gebeuren. Natuurlijk is het vervelend voor Tony Roosenburg dat hij twee toernooiwinnaars mist in zijn deelnemersveld. Aan de andere kant heb ik mijn wedstrijdschema opgesteld in overleg met mijn coaches. Australie paste daar dit jaar niet in. Bovendien, de baan in Melbourne ligt mij niet." "Als de Classic in Perth was gebleven, zou ik er beslist hebben gespeeld. Per slot van rekening ben ik daar in mijn tweede profjaar op de 18e plaats geeindigd. En dan is er nog een factor waar ik rekening mee te houden had: in Australie betaal je 48 procent belasting op het prijzengeld. Ik zou er ongeveer 20.000 euro hebben moeten verdienen, om een beetje geld over te houden. Tony kan daar ook niets aan doen, wat een aardige man ik hem ook vind."

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]