Suykerberg Skills groot succes (29-7-2002)
door Ramon van Wingerden (NGF jeugd)

Onder tropische omstandigheden vonden vandaag, maandag 29 juli, de eerste Suykerberg Kills plaats.

Deze wedstrijd die door een groot aantal sponsors werd ondersteund, had als doel gehandicapte sport te integreren in de club. De jeugdcommissie van de club uit Teteringen had voor deze gelegenheid alle golfclubs van Nederland aangeschreven om drie jeugdleden uit te nodigen voor deze dag. In totaal trokken zo'n 18 golfclubs naar Brabant. Topattractie waren uiteraard Robert Jan Derksen en Joost Steenkamer die samen met de twee locale professionals een zeer geanimeerd ochtendprogramma verzorgden. De jeugd kreeg les in chippen, putten en hoorde van Robert Jan en Joost veel over het spelen van wedstrijden en het omgaan met spanning.

In de middag was er een vaardigheidswedstrijd, gewonnen door Joost Steenkamer, gevolgd door een echte wedstrijd tussen Robert Jan en Joost die speelden tegen Jan Kuysters en Pieter Kreft. Gadegeslagen door een grote groep toeschouwers wonnen de twee tour pro's onder meer door twee birdies, waarvan een spectaculiare chip-in van Joost op de 9e hole.
Het geld dat door de pro's bijeen werd geslagen, zal gebruikt worden om gehandicapte kinderen kennis te laten maken met de golfsport op De Suykerberg. Robert Jan Derksen en Joost Steenkamer verklaarden na afloop dat zij het goede doel van harte ondersteunden. Tevens benadrukten ze dat een aantal deelnemers aan de clinic zeer talentvol was!

 
[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 | Archief 2014 ]