Met Golfjuniors naar Harold Swash (10-5-2006)vlnr: Harold, Maaike, Willem, Femke, Robert-Jan, Phil


Zondag 7 mei zijn we dan naar Harold Swash geweest. Swash heeft zijn eigen putting centre in Southport waar hij al zijn clinics verzorgd. Robert-Jan werkt al heel wat jaren met Harold en gelooft dan ook heilig in zijn basis principes. En zoals iedereen weet, kun je met een goede basis jezelf verder ontwikkelen. Een bezoek aan Harold kon voor de Golfjuniors dan ook niet uitblijven.

's-Ochtends vlogen we naar Liverpool waar we werden opgehaald door een assistent van Swash die ons naar het putting centre bracht. Eenmaal aangekomen in Southport werd er kennis gemaakt met Harold. Een engineer die een liefde heeft voor 'the game within a game' zoals hij het putten zelf noemt. Dat hij de goeroe is op het gebied van putten werd al snel duidelijk door vele foto's van bekende golfsterren die aan de muur hingen. Ook vertelde hij dat hij twee keer in zijn leven 18 putts heeft gemaakt in een rondje van 18 holes!

We begonnen de dag met het opnemen van onze putting-strokes en de rol van de bal. Daarna werden de basisprincipes van het putten uitgelegd. De grip, setup, balpositie etc, niks werd aan het toeval overgelaten. Ook werd uitgebreid ingegaan op het lezen van de greens. Harold's assistent Phil maakte aan het einde van de dag wederom video-opnames en zo konden we na 5 uur intensieve training al een duidelijke vooruitgang zien.

Na een lange, zeer leerzame dag landden we om 21.00 uur weer op Schiphol. En nu hard oefenen, want zoals Swash zegt, je moet eerst twee stappen achteruit doen om er uiteindelijk vijf vooruit te doen.

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]