Update (9-9-2007)

Aangezien ik met vakantie was en geen beschikking had over een pc, hebben jullie helaas even moeten wachten met nieuws over onze juniors. Dat gaan we nu dan ook gauw inhalen en wel met goed nieuws. Willem is vorig weekend clubkampioen geworden op De Noordwijkse Golfclub. Een prestatie om trots op te zijn!

Op dat moment zat Maaike in Parijs voor het Individueel EK op de fantastische baan Le Golf National. De eerste twee dagen maakte Maaike 78 en 79. Zij was hierover niet tevreden, zoals zij zelf aangaf. De cut op deze par-72 baan viel na 3 rondes en Maaike moest goed spelen om de cut te halen. Na 2 rondes stond zij rond de 65ste plaats en de beste 70 gingen door. Maaike maakte 74 en haalde als 53ste speelster de cut. De laatste ronde speelde zij goed en maakte 73 om uiteindelijk als 35ste te eindigen. Zeker niet slecht in dit zeer sterk bezette toernooi.

Dan waren er de afgelopen dagen ook nog de NK Matchplay Kampioenschappen op Noordwijk. Maaike besloot vanwege haar enorm drukke speelschema even een pauze in te lassen. Willem speelde wel en won achtereenvolgens van Michiel Kartsen (8/6), Maurits Koster (1 up) en Wibo Roest (2/1) voor een plek in de kwartfinale. Hierin moest hij helaas zijn meerdere erkennen in Daan Huizing (4/2). Winnaar werd uiteindelijk Reinier Saxton bij de mannen en Kyra van Leeuwen bij de vrouwen.

Komende week speelt Maaike van 11 t/m 13 september The Duke of York Young Champions Trophy 2007 op golfbaan Dundonald in Schotland. Een eervol toernooi waar je alleen op uitnodiging inkomt. Aangezien Maaike het NK t/m 18 dit jaar heeft gewonnen, heeft zij zo'n uitnodiging gekregen. Het toernooi wordt heel professioneel georganiseerd en de spelers en speelsters worden compleet in de watten gelegd met diners, courtesy cars etc. De Duke of York zal op donderdag 13 september de prijs aan de winnaar overhandigen. Maaike is vandaag afgereisd en heeft er enorm veel zin in.

Voor Willem is de school inmiddels weer begonnen en als 5-Havo scholier wordt het een spannend jaar met het eindexamen in het vooruitzicht. Daarnaast bereidt Willem zich uiteraard voor op de twee Van Lanschot finales die de komende twee zondagen (16 en 23 september) worden gespeeld op De Goyer respectievelijk Golfclub Best.

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]