Ladies British Open Amateur Championship (26-8-2007)

Afgelopen week vond in Wales op de Conwy Golfclub het Britsh Open voor Ladies Amateurs plaats, waaraan ook Maaike deelnam. Na eerst samen met de andere meiden een caddieboekje te hebben gemaakt en flink te hebben getraind, kon de eerste ronde beginnen.

Maaike speelde goed, maar finishte op de par-74 baan bogey, bogey, bogey voor een 2 boven par (74). De tweede ronde kenmerkte zich door veel moeilijkere omstandigheden met veel wind. Maaike maakt +6 (80). In de derde ronde staat Maaike na 11 holes 6 over, maar maakt dan birdie, eagle om uiteindelijk +3 (77) te eindigen. De laatste ronde was goed, maar door een paar kleine foutjes kwam ze daar tot +2 (76).

Met een totaalscore van +13 eindigt Maaike op een fraaie 16de plaats! Samen met Dewi Claire Schreefel en Marjet vd Graaf werd Maaike zelfs ook nog winnaar van de Nations Cup. Individueel kampioen werd de Engelse Melissa Reid met -6.

Door spelen op deze linkscourse met veel wind is Maaike weer een ervaring rijker en tevreden keerde zij terug naar Nederland. Maar niet voor lang, want momenteel verblijft zij in Frankrijk voor het IEAK, het individuele europese kamioenschap voor dames amateurs op de baan waar Robert-Jan lirisch over spreekt, Golf National te Parijs. Wij wensen Maaike veel succes komende week!

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]