Juniors bij Deutsche Bank Players' Championship (29-7-2007)
De afgelopen dagen waren de juniors aanwezig bij dit sterk bezette Europese Tour toernooi in Hamburg. Voor Willem was het in eerste instantie nog maar de vraag of hij hierbij aanwezig kon zijn, omdat hij in Engeland op Walton Heath het South of England speelde. Willem maakte in de 1e ronde een mooie score van 75, maar kon dit niveau in de 2e ronde niet vasthouden en liet daarin een score noteren van 83. Hij miste helaas de cut, maar kon daardoor toch nog woensdagavond met het vliegtuig naar Hamburg komen. En dat vond Willem toch ook wel weer heel erg leuk.
 
Donderdagochtend kregen ze eerst een rondleiding over het media-terrein. Een compleet gekkenhuis met kilometers kabels en een aantal grote trucks met wel 70 beeldschermen per truck. De medewerkers moeten ongelofelijk goed en geconcentreerd met elkaar samenwerken om het juiste beeld bij de mensen thuis te brengen. Zeer interessant. Daarna hebben we geluncht in de playerslounge en kwam Retief Goosen zowaar aan ons tafeltje erbij zitten!!!
 
Vervolgens gingen Maaike en Willem de modderige baan in (met paraplu tegen regen en wind) en kregen ze opdrachten mee. Naast Robert-Jan moesten ze ook andere spelers volgen en dingen noteren die hun opvielen. Na iedere dag werd er 's avonds tijdens het eten druk gediscussieerd over het hoe, wat, waar en waarom. Robert-Jan mist helaas de cut, maar na 2 uur stukzitten, moet je weer vol goede moed het volgende toernooi (Moskou) ingaan. Daarom hebben we de laatste avond goed afgesloten aan het meer in het centrum van Hamburg (foto volgt later!).
 
De juniors zelf hebben ook een verslag geschreven van deze reis op Robert-Jan zijn eigen site: www.robertjanderksen.com
 
Komende week speelt Maaike het Zwitsers Amateur en gaat Willem hard trainen voor het NK op de Hilversumsche volgende week van 9 t/m 12 augustus.
 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]