Tweede plaats Maaike in Riverwoods Open! (21-7-2007)

Het was een spannende dag vandaag. Maaike begon heel solide en speelde de eerste tien holes allemaal parren, daarna volgden 2 bogeys. Op hole 14 en hole 17 volgden dan nog twee mooie birdies, waardoor ze met een rondje 72 op een totaalscore van 283 binnenkwam.

Haar directe belaagster, de belgische Laurence Herman, kwam de eerste negen in 33 slagen door. Ze leek even de zenuwen niet meer de baas toen ze op hole 10 een dubbelbogey moest noteren. Maar ze bleef koel en op hole 15 volgde weer een birdie. Het moest wel heel raar lopen wilde ze de overwinning nog prijsgeven, maar alles is mogelijk in golf. Op hole 18 volgde nog een dubbelbogey, maar de winst, en daarmee het KLM-Open ticket voor 2008 kon haar niet meer ontgaan. Met een totaalscore van 281 had ze twee slagen minder dan Maaike.

Bij de jongens won heel knap de pas 15-jarige Nederlander Michael Kraaij, die in de play-off won van de Zuid-Afrikaan Nelson. Hij won hiermee een wildcard voor het KLM-Open eind augustus op de Kennemer in Zandvoort.

Komende week gaan we met de juniors (Willem komt waarschijnlijk een dagje later ivm zijn toernooi in Engeland) naar Hamburg waar Robert-Jan The Deutsche Bank Players Championship speelt. Zo kunnen ze een kijkje nemen achter de schermen van één van de grotere toernooien van de Europese Tour. Robert-Jan zal ze ook enkele opdrachten meegeven, zodat het ook leerzaam voor hun zal zijn. De week erna kunnen jullie op onze site een verslag lezen over hoe het in Hamburg is geweest.

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]