Even een update (12-5-2007)

We zijn alweer bijna 2 weken verder na het NK Strokeplay, maar Maaike en Willem hebben zeker niet stilgezeten. Willem speelde donderdag na het NK alweer de finale van de jeugdcompetitie op de mooie baan van het Rijk van Nunspeet. Noordwijk had gevraagd of hij de finale wilde meespelen. Er werd gespeeld tegen Houtrak en spannend dat het werd! Een play-off moest uiteindelijk de beslissing brengen. Willem speelde in die play-off tegen Reinier Saxton. Op de eerste extra hole sloeg Willem de bal op 1,20 meter, maar Saxtons approach was nog indrukwekkender: dertig centimeter. Reinier kreeg de put kado, maar Willem bleef koel en holede zijn putt. Op de tweede extra hole wist Reinier weer een birdie te scoren en daar kon Willem helaas niet tegenop, zodat Houtrak jeugdkampioen werd.

Maaike speelde zaterdag 5 mei haar eerste voorjaarswedstrijd op de Wouwse Plantage en zette twee goede scores neer van 78 en 73. Met een totaal van 151 slagen staat zij daarmee nu gedeeld 1e samen met Chrisje de Vries.

Zondag speelden beide juniors alweer hun competitieduels, waarbij Maaike met De Pan won van De Sallandsche (16-2). Willem won met Noordwijk van Princenbosch (15-3). Zo staan ze dus beiden in het weekend van 19 en 20 mei in de halve finales, waarbij De Pan tegen Noordwijk (dames) moet en Noordwijk tegen De Pan (heren)! De andere halve finales gaan tussen De Graafschap en Broekpolder (dames) en De Haagsche tegen Houtrak (heren).

Afgelopen maandag vertrok Maaike alweer naar Spanje om deel te nemen aan het Spaans Lady Junior Open op La Cala. Om je te plaatsen voor het matchplay-hoofdtoernooi werden er eerst 2 strokeplay-rondes gespeeld. Hierbij eindigde Maaike met twee keer een score van 74 als beste Nederlandse op een gedeeld 7de plaats, waarmee zij eenvoudig het hoofdtoernooi haalde. Hierin moest ze het in de eerste ronde opnemen tegen nog een Nederlandse speelster, nl. Chrisje de Vries. Het werd een spannende strijd, die Maaike helaas op de 19de hole verloor. Geen tijd om na te denken en hup het vliegtuig weer in om naar Nederland terug te gaan. Er staat zaterdag nl. weer een voorjaarswedstrijd op het programma, dit keer in Dorhout Mees. Willem speelt zijn voorjaarswedstrijd op Crossmoor. Hierover later meer.

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]