NK Strokeplay titel voor Maaike!! (1-5-2007)

Yes! Wat een begin van een seizoen! Onze eigen Maaike heeft vandaag op De Efteling het Nationale Strokeplay-kampioenschap t/m 18 jaar op haar naam geschreven. Op de moeilijk bespeelbare baan (matige greens en harde wind) speelde Maaike haar eerste ronde in 75 slagen. In de middagronde stond Maaike op hole 11 nog 3 slagen achter op Marincke Gerbranda, maar door een fantastisch sterk slot met 2 birdies op de laatste twee holes wist ze al haar tegenstanders voor te blijven. Met een totaal van 151 slagen bleef ze Karlijn Zaanen (152) en Marincke Gerbranda (156) knap voor.

Op de weg terug naar huis belde net een superblije Maaike en vertelde mij enthousiast over deze mooie dag! Alhoewel ze zelf zei niet eens super goed te hebben gespeeld, heeft ze door te blijven vertrouwen op haar eigen kunnen en door shot voor shot te spelen en rustig te blijven, de titel in de wacht gesleept. In haar speech dankte ze uiteraard de NGF, haar coach Nick en Golfjuniors. Robert-Jan die gisteren nog een oefenronde met haar speelde op De Efteling, is ook apetrots op 'zijn' junior.

En dan onze Willem. Helaas voor hem liep het niet helemaal lekker, waarbij vooral de ochtendronde teleurstellend was met een score van 81. In de middag wist hij het aardig te herstellen door een score neer te zetten van 76, maar het totaal van +13 bracht hem niet verder dan een gedeelde 14de plaats. Kop op, Willem. Vergeten en gewoon weer doorgaan. Golf is zo'n raar spelletje. Volgende keer kun jij de winnaar zijn! Wij hebben in ieder geval vertrouwen in je.

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]