Maaike in Zuid-Afrika (22-11-2006)

Op zaterdag 21 oktober was het dan zover en vertrokken de 8 winnaars van de Fortis Jeugdtour 2006, waaronder Maaike, naar Zuid-Afrika. Na 11,5 uur vliegen kwamen ze aan in Kaapstad.

De volgende dag werd er een rondvlucht boven de stad gemaakt. Het was schitterend weer en de natuur (bergen) was er fantastisch, maar het was ook wel droevig om al die krottenwijken te zien, aldus Maaike.

Verder werd er uiteraard ook veel gegolfd om te trainen voor de aankomende interland tussen Nederland, Zuid-Afrika en Western Provence. 

Op de derde dag werd de Tafelberg bezocht. Je kijkt dan uit over de hele stad en de zee. Erg mooi, maar ook erg hoog, volgens Maaike.

De vierde dag begon de interland-wedstrijd. Er werden flights gemaakt van drie personen, één uit Nederland, één uit Zuid-Afrika en één uit Western Provence. Maaike maakte die dag een score van 79 en won haar flight. Na de eerste dag stond het gehele team uiteindelijk gelijk tegen Zuid-Afrika (8-8) en stonden ze ver voor op Western Provence (14-2).

De volgende dag werden er foursomes en singles gespeeld tussen de deelnemende landen. In de foursome verloor Maaike samen met haar partner de beide partijen, maar in de singles won Maaike haar beide partijen. Uiteindelijk werd Western Provence flink verslagen met 29-11, maar werd het gelijk tegen Zuid-Afrika (20-20). Er moest een play-off komen! Wouter de Vries moest het gaan doen en hij sloeg z'n appproach volgens Maaike op slechts 10cm van de hole. Birdie en tevens winst in de interland voor Nederland! Het was een fantastische week! Bedankt NGF!

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]