Update (19-5-2010)


Kan Willem zijn titel van vorig jaar op het NK Strokeplay verdedigen?        (c) foto: golfsupport

Na een weekje Mallorca om Robert-Jan te supporten en 1,5 dag op vliegvelden te hebben rondgehangen ivm de aswolk, kan ik eindelijk weer even een update geven over de golfverrichtingen van onze junioren.

Twee weken geleden heeft Robert-Jan met de junioren gespeeld op de Hilversumsche en met name kort spel situaties geoefend. 'Ik heb weer een hoop geleerd', aldus Tessa.

Afgelopen zaterdag vond de eerste Van Lanschot Jeugdtourwedstrijd plaats op de Twentsche. Tessa maakte 78 en werd hiermee gedeeld 9e. Willem en Michael deden niet mee. Michael is momenteel druk met zijn eindexamens. Zet 'm op, Michael!

Afgelopen zondag vond er een kwalificatiewedstrijd plaats op golfclub Zeewolde. Er werd gespeeld om een ticket voor belangrijke internationale toernooien, zoals het ABN AMRO Ladies Open, de Brabazon Trophy (Engels amateur) en The South of England. Helaas hebben Tessa en Willem zich niet weten te plaatsen voor één van deze toernooien. Michael was door zijn winst in de kwalificatiewedstrijd van Le Touquet al zeker van deelname aan de St. Andrew Trophy (4 t/m 6 juni) en het Brits Amateur (14 t/m 19 juni). Ook in deze kwalificatiewedstrijd presteerde Michael goed met scores van 73 en 74 en werd hij uiteindelijk 4e, net niet goed genoeg voor uitzending naar de Brabazon Trophy.

Komend Pinksterweekend vindt op de golfbaan van de Noord-Nederlandse weer het NK Strokeplay t/m 21 jaar (en de Trompbeker) plaats. Alle junioren doen hier aan mee en wij zullen ze op deze site zeker volgen. Heel veel succes!

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]