KLM Open (15-8-2006)

Helaas hebben de aanmoedigingen van Maaike en Willem en de vele andere fans Robert-Jan niet dat resultaat kunnen brengen waarop hij had gehoopt, nl. een plaats bij de beste 10. Omgaan met teleurstellingen hoort ook bij het leven van een golfprofessional. Alan Fine, Robert-Jan's mentale coach, was deze week aanwezig en Maaike en Willem hebben ca. 1 uur met hem gepraat over allerlei mentale aspecten waar je als golfer mee om moet leren gaan, zoals bijv. de eerder genoemde teleurstelling. Ook hebben ze gepraat over de juiste houding, over concentratie, over inzet etc. Willem en Maaike vonden het zeer nuttig.

Daarnaast hebben ze Robert-Jan in de pro-am een aantal holes gecaddiet. Hierdoor hebben ze geleerd hoe belangrijk het bepalen van de juiste afstand is en dat een goed baanboekje onmisbaar is. 

Willem is nog een aantal keren met Robert-Jan meegeweest naar het perscentrum en heeft zo kunnen zien wat er allemaal bij komt kijken als er interviews gegeven moeten worden. Daarnaast was Willem zelf te gast in de radio-uitzending van het KLM-Open. Trouwens, het beste golfverslag dat er is!!!! Hier moet iedereen volgende jaar naar luisteren!

Maaike speelt van 14 t/m 18 augustus het Britsh Girls Open Amateur Championship in Noord-Ierland op de Portstewart Golfclub. Willem speelt van 16 t/m 18 augustus het NK Matchplay Jeugd in Zeewolde. We houden jullie op de hoogte van hun resultaten!

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]