Golfjuniors bezoeken Portugal Masters (23-10-2009)


Voor de mediatruck in het mediapark op de Portugal Masters!

Een van de activiteiten van Golfjuniors in 2009 was een bezoek te brengen aan een Europees Tourtoernooi om de toppers van dichtbij te zien. Op dinsdag 13 oktober was het dan zover en landden Caroline, Michael en Willem op Faro Airport voor een verblijf van vier dagen in zonnig Portugal. En zeker niet voor zomaar een paar dagen vakantie, nee, er moest ook hard gewerkt worden.

Op dinsdag hebben de juniors een 9 holes oefenronde met Robert-Jan meegelopen. Robert-Jan legde uit wat hij precies deed en hoe zijn optimale voorbereiding voor een toernooi eruit ziet. Ook caddie Janni gaf goede aanwijzingen en adviezen. Op de driving range zagen de juniors de verschillende wereldtoppers hun slagenrepertoire oefenen en daarvan waren ze zeer onder de indruk. Wat een variatie in slagen! Verder heeft Robert-Jan hen nog de fysiobus, het mediacenter en de vele tourtrucks met golfmaterialen laten zien.

 

Woensdag hadden ze een ‘vrije dag’ en hebben ze zelf een rondje gespeeld op de Old Course van de Oceanico Golfclub. Ze moesten elkaars zwakke en sterke punten noteren en ’s avonds werd dat besproken tijdens het eten.

 

Donderdag en vrijdag speelde Robert-Jan zijn 1e en 2e ronde op de Victoria Course van de Oceanico Golfclub. Caroline, Michael en Willem keken uiteraard mee bij Robert-Jan, maar hebben ook bij echte wereldtoppers gekeken, zoals Padraig Harrington, Lee Westwood, Rory Mcilroy. Ze hadden van Robert-Jan enkele opdrachten meegekregen en ’s avonds werden die weer besproken tijdens het eten.

 

Zaterdag was het dan alweer voorbij en vlogen Michael en Caroline naar Nederland terug. Willem bleef nog wat langer bij een vriend van hem in Portugal. Robert-jan werd uiteindelijk 12e in dit toernooi (zie ook www.robertjanderksen.com).

 

Ik heb Caroline, Michael en Willem gevraagd of zij zelf ook even een stukje wilden schrijven over hun ervaringen van deze week:

 

Caroline:

Een week waarin we onwijs veel geleerd hebben van het kijken naar de grote spelers. Hebben kunnen genieten van perfect weer. En waar we zelf ook nog een ronde hebben mogen spelen op een van de mooiste banen van Vilamoura.
We hebben op alles gelet deze week. Het begon met de voorbereiding voor een toernooi tot de echte uitvoering in de baan. Alles wat ze doen is tot in de puntjes verzorgd, waardoor ze met vertrouwen een toernooi of ronde in kunnen. Van fysio's tot puttingcoaches, echt iedere minuut wordt effectief gebruikt. Ik wil hierbij Robert-jan en Femke bedanken voor deze mooie kans die ze ons gegeven hebben.

 

Michael:

Ik heb een super week gehad met de Juniors, Femke en Robert-jan. We werden overspoeld met mooi weer en luxe! Elke dag meer dan 25 graden en een groot bed met heerlijke eten. Ik heb een hoop geleerd, het viel mij vooral op hoe veel vertrouwen de topspelers hebben zoals Harrington en Westwood. Dit komt door hun super voorbereiding en goede basis! Deze goede spelers laten niks aan het twijfel over, ze bereiden zich altijd super voor. We hebben zelf ook gespeeld op twee mooie banen! Robert-Jan en Femke, hartstikke bedankt voor deze topweek!

 

Willem:

De Portugal Masters van dichtbij bekijken was een hele leuke ervaring. De voorgaande toernooien waar ik met Golfjuniors was geweest waren leuk (Wentworth en Hamburg), maar mede door Robert-Jan z'n goede spel was dit het leukste toernooi om mee te maken. Uiteindelijk valt het op dat Tourspelers eigenlijk allemaal een goede basis hebben. Elke speler weet wat hij doet en waarom hij dat doet. Vond het echt een hele leuke en leerzame reis. Nogmaals hartstikke bedankt voor alle goede zorgen! 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]