Sterke seizoenstart Michael (11-3-2009)


                                                                                              foto : (c) golfsuppport.nl

In het weekend van 27 feb t/m 1 maart en in het weekend van 6 t/m 8 maart hebben er vanuit de NGF twee kwalificatiewedstrijden plaatsgevonden met als doel je te plaatsen voor belangrijke internationale toernooien.

De eerste kwalificatiewedstrijd vond plaats op de favoriete baan van Robert-Jan, nl. Golf National te Versailles. Michael kon na 54 holes met scores van 79-73-79 als winnaar worden gehuldigd. Samen met nr. 2 Martijn Vermei van GC Lochem en de reeds via een wildcard aangewezen Jurian v.d. Vaart en Floris de Vries zullen zij eind deze maand Nederland vertegenwoordigen in de Copa Sotogrande nabij Cadiz in Spanje.

De tweede kwalificatieronde vond plaats op de baan van St. Omer (ook Frankrijk). Willem en Caroline die om verschillende redenen niet mee hadden kunnen doen aan de eerste kwalificatiewedstrijd, waren hier wel van de partij. Helaas lieten zij niet hun beste spel zien en haalden ze de kwalificatie niet. Michael echter slaagde erin om met scores van 70, 75 en 78 (par 73) als 2e te eindigen, 1 slag achter Sven Maurits van GC Lochem. Omdat dit resultaat recht geeft op het spelen van de “Lytham Trophy” (1 t/m 3 mei) en de Brabazon Trophy (15 t/m 17 mei), beide in Engeland, kan Michael terug zien op een uitstekend begin van dit golfjaar en is hij verzekerd van het spelen van ten minste drie toernooien waar de hele Europese amateurtop aanwezig zal zijn.

Een superprestatie van Michael! Golfjuniors is trots op hem!

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]