Derde plek voor Willem! (20-7-2008)


                                                                           Foto (C) Golfsupport.nl

De laatste dag van het Riverwoods Junior Open werd een spannende ontknoping. Daan Huizing had een fantastische slotronde van 67 en met een totaalscore van -4 was hij 'leader in the clubhouse'. Willem was op dat moment op hole 17 met een totaalscore van -2. Gadegeslagen door Robert-Jan maakte een solide spelende Willem een mooie birdie op hole 17. Totaalscore -3. Hole 18 moest dus gebirdied worden om een play-off af te dwingen. Willem sloeg een fantastische drive op hole 18, zodat er een wedge overbleef naar de green. Echter op dat moment ging de toeter vanwege dreigend onweer.

 

Na een break van ca. 20 minuten werd het spel hervat. Willems wedge was net ietsje te ver en zijn put vervolgens te kort, waardoor hij eindigde met een par en een totaalscore van -3. Achter Willem kwam nog de Belg Kevin Hesbois, die verrassend met twee birdies eindigde en met een totaalscore van -4 dus de play-off mocht gaan spelen met Daan Huizing. Helaas voor Daan verloor hij deze door hole 18 te bogeyen, waar de Belg een par noteerde. Kevin Hesbois verdiende dus de plek in het KLM Open, samen met de Duitse Saskia Hausladen die de titel bij de meisjes won.

 

Willem werd dus uiteindelijk derde. Alhoewel hij wel teleurgesteld was, is het toch een mooie prestatie waar wij als Golfjuniors erg trots op zijn. Willem vliegt vandaag alweer naar Engeland voor de Carris Trophy.

 

Michael had gisteren geen goede dag en maakte een score van +8. Met een totaalscore van +17 werd hij uiteindelijk gedeeld 29ste. Vandaag speelt Michael (samen met Caroline in een flight) in de vijfde Van Lanschot Jeugdtour op Landgoed Bergvliet.

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]