Vervolg ELTK's (12-7-2008)

Zoals eerder geschreven, moesten de boys gelijk in de 2e ronde een topscore neerzetten omdat de 1e ronde gecanceld was vanwege het weer. Helaas kwam die topscore er niet en wist NL niet bij de beste 8 te eindigen. Dat betekende dat een 9de plaats het hoogst haalbare was. In de matchplayronde die volgde werd Wales overtuigend verslagen met 5-0. De volgende tegenstander was Frankrijk, maar deze match werd verloren, zodat er niet meer inzat dan een 11de plaats. Deze 11de plaats werd uiteindelijk zeker gesteld door een overwinning op Schotland.

De girls met Caroline hadden meer succes. Op de 2e dag speelden zij goed en het team eindigde uiteindelijk op de 5e plek. In de kwartfinale moest Nederland tegen TjechiŽ en deze partij werd gewonnen, zodat NL door was naar de halve finales. Na een zeer spannende strijd werd uiteindelijk van Engeland verloren. Het brons bleek het hoogst haalbare. En dat brons pakten ze dan ook. Zwitserland werd met 5-0 verpletterd. Toch een mooie prestatie van de Oranje-girls!

Komende week staat het Riverwoods Open op de agenda met bij de jongens onze eigen Michael Kraaij als titelverdediger. Robert-Jan zal ter voorbereiding op dit toernooi een oefenronde spelen met de juniors.

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]