Met de Golfjuniors naar Wentworth! (28-5-2006)

Weken hadden ze er al naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover! Afgelopen woensdagavond vlogen Maaike en Willem samen met mij naar Londen om een bezoek te brengen aan het prestigieuze BMW PGA Championship.

 

Alhoewel Robert-Jan pas donderdagmiddag moest afslaan, waren de golfjuniors alweer vroeg uit de veren om maar niets te hoeven missen van dit golfspektakel. De dag werd begonnen met een ontbijt in de playerslounge. Om met Willem’s woorden te spreken: “Wauw, cool zeg!” Zit ik hier naast Nick Dougherty mijn croissantje te eten! 

 

Vervolgens gauw de baan in om sterren als Els, Poulter en Jiménez aan het werk te zien. Wat zijn ze goed en wat een schitterende, maar moeilijke baan. En wat zijn die greens snel! Aldus een paar opmerkingen van Maaike en Willem. Bij de tee van hole 17 kreeg Maaike zowaar ook nog een golfballetje van Jiménez toegeworpen!

 

Inmiddels was Robert-Jan gearriveerd en heeft hij met de juniors een bezoek gebracht aan de fysio-bus, de verschillende tourtrucks van Taylor Made, Mizuno en Titleist en het perscentrum. Daarna moest Robert-Jan zich gaan voorbereiden op zijn ronde met coach Scott en nam caddie Rick de juniors onder zijn hoede. Het baanboekje werd doorgenomen en de juniors hadden van Robert-Jan de opdracht gekregen Rick vijf vragen te stellen.

 

Robert-Jan startte om 14.40 en ongelofelijk maar waar, het was mooi weer in Engeland. Super golfweer! Helaas speelde Robert-Jan, ondanks onze aanmoedigingen, niet super en eindigde hij met een score van +3. Wat de beide juniors wel van deze ronde geleerd hadden, was dat het wel +8 had kunnen zijn, maar dat Robert-Jan nooit opgeeft en vecht tot de laatste bal in de hole zit. Nooit je hoofd laten hangen was de belangrijkste les van deze dag. Met +3 had Robert-Jan nog zeker alle kansen om de cut te halen. Met +8 niet meer.

 

‘s-Avonds hebben we gezellig met z’n allen gegeten. Maaike en Willem hadden verschillende vragen voor Robert-Jan over zijn  ronde en na een overheerlijk dessert doken we allemaal snel ons bedje in.

 

Helaas moest Willem de volgende dag weer vroeg terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de kruisfinales van de competitie voor zijn club Noordwijk (winnen de finale van de competitie met 12-6 van de Efteling!). Aangezien het ’s nachts keihard had geregend en de greens onder water lagen, startte Robert-Jan een uur later, namelijk om 11.05 uur. Het was gelukkig droog geworden en Maaike zag een veel betere Robert-Jan, maar helaas net niet scherp genoeg om toch nog de cut te halen. Uiteraard werd ook deze ronde weer geanalyseerd tijdens het eten ‘s avonds.

 

De volgende dag vloog Robert-Jan samen met ons weer terug naar Nederland om de accu weer op te laden voor de volgende toernooien. En Maaike en Willem? Zij hebben genoten van één van de grootste toernooien in Europa met alle grote sterren, maar bovenal hebben ze enorm veel geleerd en zijn ze weer een stapje dichter bij hun doel om ook zelf ooit zo’n grote ster te worden!

 

Femke

 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]