Loch Lomond ! (18-6-2008)


Willem, Robert-Jan, Michael en Caroline voor het beroemde Rossdu House


Afgelopen weekend verbleven de Golfjuniors samen met Robert-Jan op één van de mooiste golfbanen van Europa, Loch Lomond. Het weer was voor Schotse begrippen geweldig. Droog, deels zonnig en ca. 18 graden. Goede golfcondities dus en daar werd optimaal van geprofiteerd. Om jullie een indruk te geven van wat de juniors er nu zelf van vonden, hebben we hen om een reactie gevraagd.

Willem:
Het was inderdaad echt te mooi om waar te zijn op Loch Lomond.. Voor mijn gevoel was het nog zo veel mooier en leuker dan Valderrama, terwijl dat al niet normaal mooi was.

De baan lag er top bij, oefenfaciliteiten echt super. De mensen daar waren heel aardig en deden zeg maar alles voor je, niets was te veel en je schoenen stonden al weer gepoetst en al klaar als je ze even in de kleedkamer zette.

Het kasteel waar we in sliepen was ook heel mooi, alles was dus eigenlijk af.


Michael:
Het begon vrijdag ochtend heel vroeg, met een wekker die aansloeg om 04.45.
Nadat we eenmaal aangekomen waren in het mooie appartement met een geweldig uitzicht, gingen we naar de golfbaan. Hier hadden we nog ruim de tijd om flink te trainen en te genieten van de mooie omgeving. De baan was schitterend ! s'Avonds hadden we een mooie afsluiting met een 4-1 overwinning tegen Frankrijk.

De volgende ochtend na een zelfgemaakt ontbijtje gingen we weer op weg naar Loch Lomond waar we een starttijd hadden om half 2. Deze dag speelde iedereen wat minder dan de dag ervoor behalve Robert-Jan. Je kon goed zien als je niet zo scherp was, dat je fouten hard werden afgestraft. s'Avonds stond de trackman geplant, maar die werkte niet goed waardoor we wat meer tijd hadden om te gaan eten bij een pizzaria.

De volgende ochtend zaten we allemaal een stuk vroeger aan het ontbijt en nadat we onze spullen hadden gepakt gingen we weer richting Loch Lomond. Nadat we om half 9 gestart waren en nog voor de laatste keer genoten hadden van de baan, namen we onze 4e club sandwich in drie dagen. Na nog een heerlijke douche genomen te hebben in de beste locker room die ik tot nu toe gezien heb (zal ze ook niet veel beter tegenkomen) gingen we weer terug naar Nederland.

Al met al was het een hele leerzame en gezellige drie dagen !
Bedankt Robert-Jan en de andere golfjuniors !


Caroline:
Het was voor mij echt een geweldig weekend waarin ik veel geleerd heb. Van het appartement waarin we sliepen tot de heerlijke clubsandwich op de club, echt alles was op en top geregeld. Als eerste kwamen we aan bij het appartement, waar onze monden even van open vielen. We sliepen in een geweldig appartement in een soort
kasteel, typisch schots, met uitzicht over een meer, waar je heerlijk tot rust kon komen na iedere dag.

Daarna reden we richting golfbaan en kwamen we aan bij de poort en na enige beveiliging gedag te hebben gezegd reden we over de baan en zagen zo dus al een paar geweldige holes liggen. Onze clubs werden vanaf dat moment al naar de driving-range gebracht, waar we onze eerste ballen op Loch-Lomond mochten slaan. Een grote driving-range met titleistballen en al, waar je geweldig kon oefenen. Pitch en puttinggreen lagen dicht bij elkaar en bij de eerste hole. Waar we niet veel later af mochten slaan. Bij iedere hole heb ik wel even stilgestaan, om alleen al om me heen te kijken, wat er allemaal wel niet om me heen te zien was. Een mooie, maar ook wel tricky baan, met geweldige uitzichten op verschillende
holes, maar waar je als je niet oppast zo een double aan je broek hebt.

Het was voor mij echt een geweldige ervaring, waarbij ik veel lol heb gehad met de andere juniors en veel heb geleerd van Robert-Jan, wat betreft course-management en het vertrouwen van mijn afstanden.


Willem, Michael, Robert-jan bedankt voor dit mooie weekend!

Binnenkort verschijnen er op de 'Gallery'-pagina meer foto's van Loch Lomond.
 
Terug naar

[ Archief t/m 2008 | Archief 2009 | Archief 2010 | Archief 2011 | Archief 2012 | Archief 2013 ]